Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чечні спалюють будинки родичів бойовиків, які напали на Грозний

Вівторок, 9 грудня 2014, 13:05

У ніч на 8 грудня люди в масках спалили чотири будинки близьких родичів бойовиків, які напали на Грозний в ніч на 4 грудня.

Про це повідомляє видання "Слон" з посиланням на постраждалих.

"Коли вони під'їхали до нашого будинку, ми були в гостях. Спочатку ми вирішили, що до нас приїхали з обшуком, але ці люди стали обливати будинок бензином. Нас тримали, не дали забрати щось або загасити вогонь", – говорить один з жителів села Янді, чий будинок був спалений напередодні.

Видання зазначає, що палії в масках приїхали на 14 автомобілях різних марок, спілкувалися російською та чеченською.

"Схема для всіх чотирьох будинків одна: невідомі вриваються у двір, б'ють скло і підпалюють будинок зсередини. Рятувати або гасити нічого не можна. В одному з таких будинків попутно спалили і будівлі у дворі: літню кухню, недобудований будиночок, сарай на краю ділянки. У другом, за свідченням місцевих жителів, імена яких не розкриваються, палії залишили на порозі будинку вибуховий пристрій", – пише видання.

"Слон" нагадує, що подібне в Чечні вже траплялося: в 2008 і 2009 роках після терактів в Грозному були спалені будинки в Аргуні, це повторювалося і в 2010 році, і в 2011-му, коли підпали використовувалися як тиск на батьків, чиї сини примкнули до незаконних збройних формувань.

У спалених будинках села Янді жили близькі родичі ймовірних бойовиків. Не всі брали участь у подіях 4 грудня в Грозному: деякі, як вважається, "пішли в гори".

Оголосивши принцип колективної відповідальності за діяльність бойовиків, глава Чечні Рамзан Кадиров так і не дав ясного формулювання, хто ж все-таки буде відповідати: родичі бойовиків, які вчинили злочини, або всі, хто мають родичів серед тих, хто пішов у гори.

За два дні до цього нападу Кадиров у своєму Instagram написав, що "в першу чергу винні батьки, які не дали дітям правильне виховання, які не зупинили їх будь-якими засобами".

"Я оголосив, що запит з кожного, хто не зупинить зло, будь це батько, чиновник або кадій, буде суворим ... Я не дозволю безкарно проливати кров невинних людей і прийму всі дозволені заходи!" – написав він.

У зв'язку з цим можна припустити, що спалення будинків родичів – це лише початок, можуть постраждати й інші люди, які мали хоч якесь відношення до бойовиків.

Як відомо, після нападу бойовиків на Грозний в ніч на 4 грудня зав'язався бій, в результаті якого загинули 14 поліцейських, 11 бойовиків і двоє мирних жителів. Були зруйновані Будинок друку і школа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування