Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За речове забезпечення армії відповідатимуть волонтери - Бірюков

Понеділок, 5 січня 2015, 19:55

Речовим і продовольчим забезпеченням української армії будуть займатися волонтери.

Про це на прес-конференції в понеділок повідомив радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

Він зазначив, що міноборони має намір звільнити низку чиновників з департаментів відомства та Генерального штабу через зрив контрактів із речового забезпечення.

За його словами, за підсумками 2014 зірвано 50% контрактів Міноборони на постачання речового забезпечення, що призвело до того, що близько 60 млн гривень не було використано, та у підсумку їх повернули до бюджету.

"Завтра буде низка звільнень у Міністерстві оборони та Генеральному штабі", - сказав Бірюков.

Також радник повідомив, що матеріали щодо деяких чиновників Міноборони, що займалися речовим забезпеченням і помічені у корупційних діях, вже передано до правоохоронців.

Бірюков повідомив, що у понеділок міністром оборони було прийнято рішення про реформування Департаменту держзакупівель і призначення директором цього департаменту волонтера Неллі Стельмах.

За його словами, процес її офіційного призначення на посаду займе декілька днів, після чого у неї "з'явиться повний спектр повноважень з речового і продовольчого забезпечення української армії".

Бірюков також повідомив, що протягом першого кварталу 2015 поставки продовольства забезпечуватимуть, як і раніше, чотири українські компанії, які займалися цим і в попередні роки. Проте потім будуть внесені законодавчі зміни, які дозволять здійснювати електронні торги за участю будь-яких компаній.

"З цього моменту ми можемо говорити, що, по суті, саме представники волонтерів будуть відповідати за речове та продовольче забезпечення всієї української армії. Для нас, по суті, це перемога", - підкреслив він.

Інтерфакс-УкраїнаУкраїнські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...