Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко продовжує голодувати - адвокат

Середа, 7 січня 2015, 19:35

Ув'язнена в РФ українська льотчиця, народний депутат України від "Батьківщини" Надія Савченко продовжує голодовку. 

Про це повідомив один з її адвокатів Микола Полозов. 

"Сьогодні 25 день голодування народного депутата, делегата ПАРЄ, військовополонених, політв'язнем Надії Савченко", - зазначив він.

Раніше адвокат Савченко Марк Фейгін зазначив у своєму Твіттері: "Чому б захисникам "русского мира" не відпустити до Святого свята Різдва Христового православну Надію Савченко? Чому б і Російської Православної Церкви не заступитися за християнку Савченко напередодні православного Різдва?". 

Як відомо,  4 січня президент Петро Порошенко доручив активізувати зусилля зі звільнення українських військових, які знаходяться у полоні терористів.

26 грудня під час обміну полоненими бойовики звільнили 146 заручників, ще 8 звільнили наступного дня. 

Разом з тим у полоні в Росії викраденими та ув'язненими лишаються Надія Савченко,  Олег Сенцов, О.Чірній, О.Кольченко та Г.Афанасьєв.  МЗС України заявив, що усі вони - політичні заручники агресивної політики Росії проти України.

5 січня у мережі стартувала інтернет-акція на підтримку Савченко. Активісти створюють і поширюють у мережах Twitter i Facebook матеріали з інформацією про українську льотчицю з хештегом #FreeSavchenko.

Разом з тим депутат від "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала Надію Савченко припинити голодування, а світ і Україну – домогтися її звільнення.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування