Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АТО: Бойовики поширюють брехню про збиті літаки

Вівторок, 3 лютого 2015, 16:22

В прес-центрі АТО заявляють, що повідомлення бойовиків про збиті літаки та вертоліт є неправдою, оскільки в АТО бойова авіація не використовується.

Про це "Українській правді" заявив речник АТО Олександр Мотузяник.

"Це неправда. Літаки збройних сил не збивали. Більше того, вони навіть не піднімалися в небо", - сказав він.

"Ні вчора, ні сьогодні авіацію збройних сил не збивали, тому, що підрозділи сил АТО дотримуються Мінських домовленостей - ми не піднімаємо бойову авіацію", - заявив він.

"Вони вчора заявляли, що збили наш літак, заявили сьогодні, не здивуюсь, якщо скажуть і завтра… Їхня мета зрозуміла – звинуватити збройні сили в порушенні Мінських домовленостей, в тому, що ми руйнуємо мирні міста і вбиваємо мирних громадян", - додав він.

Мотузяник наголосив, що сили АТО відкривають вогонь у відповідь на атаки бойовиків лише в тому випадку, коли у нас є 100% інформація про те, що в місцях скупчення бойовиків і їх техніки немає мирних людей.

"По населених пунктах ми ніколи не вели вогонь, навіть якщо там базуються бойовики. Хоча вони заїжджають в населений пункт, який вони контролюють, розгортають артилерію, обстрілюють наші позиції, потім та техніка розгортається, б'є по населених пунктах, після чого приїжджають російські телеканали і показують, що начебто зробили українські війська", - зазначив він.

Раніше бойовики заявив, що збили український військовий літак і вертоліт, а вдень лідер бойовиків Луганської області Плотницький заявив, що над Ірміно було збито літак збройних сил України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...