Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України попередив інші країни: Святкування Дня Перемоги в РФ - блюзнірство

Вівторок, 7 квітня 2015, 17:32

Представники України не братимуть участі у заходах 9 травня в Москві, а участь президентів та військових контингентів інших країн у параді МЗС буде розцінювати як солідарність з агресією.

Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Інтерфакс-Україна.

"Ніякої участі українських представників у заходах в Москві в умовах російської агресії проти України не буде і бути не може", - сказав Перебийніс.

Крім того, за його словами, МЗС відстежує інформацію про можливу участь глав інших держав і військових контингентів в Москві.

"Беручи до уваги російську агресію проти України, така участь буде розцінюватися Україною як демонстрація солідарності з агресором і країною, яка, незважаючи на свою антинацистську риторику, всіляко заохочує нацистські рухи у себе в країні і є центром паломництва неонацистів з усього світу.

Ми вважаємо, що святкування Дня Перемоги у такій державі важко назвати по-іншому, крім як блюзнірство, тому така солідарність з агресором може позначитися і на наших двосторонніх відносинах з відповідними державами", - наголосив Перебийніс.

Нагадаємо, раніше московське видання "Изевстия" повідомляло, що участь у святкуванні Дня Перемоги на Красній площі в Москві попередньо підтвердили понад 30 глав держав - в основному азіатських. Крім того, на парад до Москви приїдуть деякі депутати Верховної Ради.

Крім того, 7 квітня стало відомо, що в параді в Москві візьмуть участь сербські військові.

Таке рішення ухвалив президент Сербії Томіслав Ніколіч, йдеться в заяві прес-служби глави сербської держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування