Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За добу в зоні АТО було 40 обстрілів і 6 безуспішних атак - Тимчук

Середа, 8 квітня 2015, 08:53

За минулу добу бойовики близько 40 разів обстріляли позиції українських військ і населені пункти, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Також впродовж минулої доби супротивник 6 разів намагався атакувати позиції українських військ, у низці атак застосувавши бронетехніку (в обмеженому обсязі, не більше 3-4 одиниць за атаку)", - пише він вранці 8 квітня у Facebook.

Бойовики в основному використовують стрілецьку зброю, але також задіють міномети (включаючи "відведені" 120-мм), бронетехніку, а також артилерію (зокрема, гаубиці Д-30 і САУ 2С1 "Гвоздика"), порушуючи мінські домовленості.

"Це не одиночні інциденти, викликані "недисциплінованістю" бойовиків, а свідома й цілеспрямована методика дій "ДНР" і "ЛНР", - переконаний Тимчук.

Найбільш інтенсивні обстріли – на Донецькому й Луганському напрямках: бойовики використовують там широкий спектр озброєнь, включаючи те, що мало бути відведеним від лінії розмежування сторін за умовами мінських домовленостей.

Зокрема, вранці 7 квітня в районі селища Опитне (Донецький напрямок) передові позиції українських військ накрили вогнем 120-мм мінометів, потім була атака, бойовики активно застосовували стрілецьке й важке піхотне озброєння (гранатомети, як станкові, так і ручні).

"Вогнем у відповідь із вогневих засобів одного з опорних пунктів українських військ супротивника спочатку зупинили, потім під прикриттям бронетехніки передова група сил АТО відкинула супротивника на його вихідний рубіж", - повідомляє Тимчук.

Також бойовики атакували позиції українських військ у районі населеного пункту Новотошківка, низку позицій сил АТО за Приморським (Маріупольським) напрямком, а також позиції українських військ у районі Авдіївки й за Артемівським напрямком.

Дрібні наступальні групи піхоти бойовиків підтримувала бронетехніка, також вони використовували мобільні артилерійські й мінометні підрозділи, які вели вогонь із заздалегідь підготовлених і замаскованих вогневих позицій.

Також у районі н.п. Кримське по позиціях українських військ було завдано вогневого удару силами двох груп бойовиків – піхотної й бронегрупи.

"Група з 3-х БМП-2 під прикриттям мінометного вогню завчасно зайняла позицію для обстрілу, після чого супротивник вчинив масований обстріл позицій сил АТО, використовуючи стрілецьке озброєння, озброєння БМП, 120-мм міномети й зенітні установки ЗУ-23-2", - пише Тимчук.

"Спроби бойовиків витіснити українські війська із займаних ними позицій успіху не принесли. Українські війська відкрили вогонь у відповідь", - повідомляє він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...