Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі Попова знову відклали. Сума позовів - 23 мільйони гривень

Четвер, 9 квітня 2015, 14:59

У Шевченківському райсуді Києва в четвер у справі екс-голови КМДА Олександра Попова встигли заслухати обвинувальний акт ГПУ і п'ять позовних заяв потерпілих.

Про повідомляє "Укрінформ".

Після цього головуюча суддя Оксана Хардіна на вимогу одного з представників потерпілих оголосила перерву до 20 квітня.

"У зв'язку з клопотанням одного з представників потерпілих оголошується перерва до 20 квітня", - сказала Хардіна.

За словами одного з адвокатів Попова Максима Дирдіна, загальна сума цивільних позовів потерпілих, що надійшли до суду, становить 23 мільйони гривень:

"На даний час є документ, в якому вказано суму приблизно 23 мільйони гривень. Сума 50 мільйонів гривень, яка була названа нами на попередньому засіданні, є неточною, тому що була оголошена до того, коли позови надійшли до канцелярії суду. Таких заяв 44", - сказав Дирдін.

Крім того, він додав, що ці стягнення стосуються не лише Попова, а й інших осіб, яких вважають причетними до розгону євромайданівців.

"А саме: колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та колишнього начальника столичного главку міліції Валерія Коряка", - зазначив Дирдін.

Як відомо, досудовим слідством ГПУ Попову інкримінують пособництво працівникам органів внутрішніх справ, які 30 листопада 2013 року на Майдані незалежності в Києві жорстоко побили 84 активістів.

Екс-голову КМДА звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст.340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування