Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Маріуполі й Харкові 9 травня святкують скромно, побоюються провокацій

Субота, 9 травня 2015, 13:33

У Маріуполі Донецької області офіційні заходи 9 травня пройшли біля Монумента Воїну-Визволителю.

Як повідомляє прес-служба міськради, ветерани, керівництво міста, народні депутати, громадськість поклали квіти й ушанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

Як відзначає місцеве видання 0629, цього року святкування Дня Перемоги проходить у місті досить скромно у зв'язку з обстановкою в місті й можливими провокаціями.

Маріуполь 9 травня. Фото 0629

Масових заходів не проходить, відзначають журналісти.

Маріуполь, День перемоги

На мітинг у місті з георгіївськими стрічками прийшли лише кілька ветеранів і дітей війни. Здебільшого на грудях героїв був офіційно затверджений в Україні символ Дня перемоги над нацизмом у Європі – червоний мак, зазначає видання.

З ранку 9 травня до згорілої будівлі Маріупольського ГУВС ідуть люди з квітами. Деякі з них несуть георгіївські стрічки й чорні кулі, зазначає також 0629.

Маріуполь, люди йдуть до управління МВС із квітами й чорними кульками
Маріуполь, ГУ МВС у День перемоги. Напис на вікні "Сталінгрд"

Напередодні ввечері бойовики попросили режиму припинення вогню до 10 ранку, зазначає "Оборона Маріуполя".

Ночь в Мариуполе и в окрестностях прошла спокойно. Обстрелов позиций сил АТО не зафиксировано.Более того, вчера около...

Posted by Оборона Мариуполя on Saturday, May 9, 2015

У Харкові програма урочистостей також скорочена.

Парад духових оркестрів, який планувався на День Перемоги над нацизмом у Європі, там скасовано через загрозу провокацій, повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Заступник міського голови Ігор Терехов пояснив, що в СБУ надійшла інформація про потенційні загрози безпеці, і силовики звернулися до міськради з проханням скасувати захід.

Однак концерт духових оркестрів, який планували провести 9 травня на майданчику перед оперним театром, у програмі залишили. Крім того, близько 18:00 у парку Горького почнеться великий концерт, присвячений Дню Перемоги.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна" й 0629

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування