Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман: Питання Клюєва-Мельничука розгляне Рада коаліції

Вівторок, 2 червня 2015, 10:39

Рада коаліції у Верховній Раді розгляне питання зняття недоторканості з депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Про це на засіданні парламенту розповів спікер Володимир Гройсман.

За його словами, Рада коаліції має зібратись уже у вівторок.

У Гройсмана "є питання" до роботи комітету з регламенту, який не зміг прийняти рішення щодо подань Генпрокурора Віктора Шокіна.

Спікер не виключив, що після засідання Ради коаліції, на яке запросили і керівника регламентного комітету Павла Пинзеника, відбудеться нове засідання комітету, який винесе питання зняття недоторканості на розгляд сесійної зали.

Тим часом під Верховною Радою активісти вимагали негайного розгляду питання зняття недоторканості з одіозних депутатів.

Активісти на площі біля парламенту встановили величезну клітку, в який сиділа людина в масці Сергія Клюєва. Поряд з кліткою розташували скриньку для голосування. Гаслом акції було "Зніміть недоторканність з Клюєва, або перевибори". 

Фото: РПР 

Крім того, активісти оприлюднили додаткову інформацію про корупційні оборудки Сергія Клюєва та роздали її народним депутатам. За цією інформацією, брати Сергій та Андрій Клюєви вивели з України щонайменше 20 мільярдів гривень державних коштів а їхні компанії заборгували державі щонайменше 15 мільярдів кредитів, які надавалися державними банками на "розбудову сонячної електроенергії". 

Як відомо, регламентний комітет не зміг ухвалити рішення щодо жодного подання ГПУ про зняття недоторканності.

Комітет підтримав подання про притягнення до відповідальності Мельничука, але не підтримав його в частині надання згоди на затримання та арешт Мельничука.

Щодо зняття недоторканності з Клюєва комітет прийняти рішення не зміг.

12 травня генпрокурор Віктор Шокін зареєстрував у Верховній Раді подання про позбавлення депутатської недоторканності Клюєва і Мельничука. Він заявляв, що колишньому командиру "Айдара" загрожує довічне ув'язнення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування