Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді Європи закликали полегшити свободу пересування у зоні АТО

Субота, 4 липня 2015, 18:27

Свобода пересування на сході України є життєво важливим фактором для запобігання ізоляції та полегшить у майбутньому реінтеграцію окупованих територій.

Про це за результатами візиту до України заявив комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжніекс.

"Українська влада повинна зробити все можливе, щоб полегшити доступ і захищати право на свободу пересування мешканців та громадян України, що проживають в районах, які постраждали від конфлікту", - сказав він.

На думку комісара РЄ,  необхідно прийняти конкретні прагматичні кроки для мінімізації існуючих бар'єрів, які згубно впливають на свободу пересування вздовж лінії розмежування. Також він вважає дуже важливим вирішити проблему з видачею свідоцтв про народження та паспортів за межами контрольованих державою територій.

"Збройний конфлікт, який триває у східній Україні, чинить руйнівний вплив на життя громад у безпосередній близькості від лінії розмежування", - заявив він.

Також Муйжніекс наголосив на необхідності створення гуманітарного коридору для прискорення доставки гуманітарної допомоги постраждалому населенню.

Комісар РЄ висловив намір повернутися в Україну на початку наступного року, щоб обговорити найбільш актуальні питання з представниками самопроголошених "республік" та українською владою.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування