Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Острів Бірючий, який облюбували Януковичі, тепер потрапити легше

Четвер, 9 липня 2015, 12:59

Острів Бірючий, який входить в Азово-Сиваський національний природний парк у Херсонській області, тепер відкрито для туристів.

Щоправда, запливати на нього самовільно не можна – лише у складі екскурсії, повідомляє "Крим.Реалії".

Займається островом, розташованим поруч із Арабатською стрілкою, Державне управління справами. Тому візит потрібно оформлювати офіційно, з паспортними даними.

Зараз із цим швидко допоможе будь-який екскурсовод або турфірма, а донедавна це була проблема, згадує директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

"За останні три роки дуже важко було сюди потрапити. Я вже не кажу про журналістів, яких сюди просто не пускали під будь-якими приводами. Так само й туристів – групи сюди з боєм проривалися", - каже експерт.

У місцевій пресі пов'язують нещодавню закритість острова з родиною Віктора Януковича.

Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов поділяє цю думку.

"Родина старшого сина Януковича практично все літо перебувала на цій території. Сам син (екс-президента) прилітав на вертольоті практично кожні вихідні, улаштовували полювання", - ділиться чиновник.

Екскурсоводи розповідають, що невістці екс-президента за часів Януковича нібито вдалося взяти під оренду острів Бірючий на 40 років. Ще в травні вони говорили, що оформити дозвіл на відвідування острова дуже складно – і не бралися за це завдання.

Місцеві жителі радять відправлятися на острів у гарну погоду, щоб неспокійне море не завадило пересуванню на катері.

Коса Острів Бірючий. Фото - jarkokozak

Бірючий – це штучно створений острів (піщана коса) в Азовському морі неподалік від Генічеська. Він відмежовує від моря Утлюцький лиман. На острові довжиною 24 км і шириною близько 5 км склалася унікальна екосистема.

На 290 гектарах острова живе понад 1000 оленів, більше 2500 ланей, понад 120 рідкісних туркменських куланів, зайці й фазани. Відвідувачі можуть побачити деяких із них, якщо пощастить.

"Радіо Свобода", "Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування