Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд арештував вже половину підозрюваних у справі про вибух під Радою

Середа, 2 вересня 2015, 21:48

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для ще 2 підозрюваних у причетності до заворушень біля Верховної Ради 31 серпня.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Суд заарештував на 2 місяці без права застави ще двох затриманих підозрюваних у злочинах під стінами ВР 31 серпня 2015", - написав Шкіряк.

Таким чином, кількість арештованих зросла до 9 людей.

Як відомо, раніше суд заарештував 7 підозрюваних, у тому числі головного – Ігоря Гуменюка - у причетності до заворушень біля Ради 31 серпня.

Одному з них - керівнику Кіровоградської обласної організації ВО "Свобода" Ігорю Степурі – обрали цілодобовий домашній арешт.

Всього розглядається клопотання прокуратури про арешт 18 підозрюваних у подіях під Радою.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, у понеділок, ще двоє померли в лікарні у вівторок.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...