Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК закликає спостерігачів на виборах узгоджувати пересування з владою

Середа, 9 вересня 2015, 15:35

Заступник голови ЦВК Андрій Магера закликає міжнародних спостерігачів, які слідкуватимуть за виборами на частині Донбасу, узгоджувати своє пересування з владою.

Про це він заявив на раді регіонального розвитку під головуванням президента.

Магера підтвердив: для того, щоб не проводити вибори у зоні АТО, є певна об’єктивна реальність.

"По-перше, абсолютно неприпустимим є проведення абсолютно будь-яких виборів на територіях, які знаходяться в зоні антитерористичної операції. Там неможливо забезпечити дотримання принципів і засад виборчого процесу, прав кандидатів, прав виборців на вільний поінформований вибір, прав членів виборчої комісії, прав засобів масової інформації і офіційних спостерігачів", - сказав він.

"Також є ряд місцевостей, які перебувають під контролем української влади, але там також не відбудуться місцеві вибори у зв’язку з небезпекою для життя, здоров’я членів виборчих комісій, а також виборців", - додав Магера.

Він наголосив: "І президент України, і Кабінет міністрів, і органи виконавчої влади не втручаються в діяльність Центральної виборчої комісії... Проте позиція ЦВК ніколи не буде відмінною від позиції вищих інститутів влади – зокрема, в тій частині, яка стосується безпеки на відповідних територіях".

"Тому, я переконаний, що позиція Центральної виборчої комісії не буде різнитися від тих пропозицій, які будуть до нас надходити від обласних цивільно-військових адміністрацій", - сказав Магера.

Заступник голови ЦВК закликав тих іноземців, які спостерігатимуть за виборами в Донецькій і Луганській областях, "координувати своє пересування і місцезнаходження з обласними військово-цивільними адміністраціями".

Він зазначив, що минулого року на президентських і парламентських виборах були випадки, коли довелося "силовим структурам вживати необхідних заходів".

"Також я прошу присутніх тут представників Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України також додатково приділити увагу безпеці членів виборчих комісій на відповідних територіях. Я думаю, ми всі зараз зацікавлені в цьому процесі", - заявив Магера.

Він наголосив, що ЦВК повністю готова до виконання своїх функцій.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування