Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий підрозділ із наркозлочинності в МВС запрацює з 2016 року

Понеділок, 2 листопада 2015, 11:45

Новий підрозділ з протидії наркозлочинності МВС України почне працювати з середини січня 2016 року.

Про це на брифінгу заявила радник міністра внутрішніх справ Хатія Деканоїдзе, передає Інтерфакс-Україна.

Вона зазначила, що до складу нового підрозділу буде набрано 600 нових співробітників, частина яких буде займатися оперативною роботою, частина - аналітикою. Вона підкреслила, що це будуть "нові люди з чистими руками": до складу нового підрозділу увійде лише близько 20% старого Відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН).

За словами Деканоїдзе, до 11 листопада на сайті МВС приймаються анкети в електронному вигляді для зарахування в штат нового підрозділу, після чого відбудеться конкурс.

Навчання нових співробітників проходитиме за участю американських фахівців, додала вона.

Керівник підрозділу протидії нарокозлочинності Ігор Ківа повідомив, що зараз проходить переатестація в підрозділах ВБНОН, за підсумками якої старі співробітники будуть зараховані в штат нового підрозділу.

Зарплата співробітника підрозділу протидії наркозлочинності буде складати від 9 до 12 тис гривень.

Як повідомлялося, глава МВС Арсен Аваков 22 жовтня заявив про ліквідацію ВБНОН, і що його підрозділи реформуванню не підлягають. За його словами, всі співробітники підрозділів (1051 людина) будуть виведені за штат "для повної переатестації та перевірки із застосуванням детектора брехні", при чому "80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліцейські і - будуть звільнені зі служби".

За його словами, в структурі Національної поліції створюється "принципово новий" Департамент протидії наркозлочинності, який буде "істотно менше колишнього" (600 поліцейських) і буде "вертикально-підлеглим", тобто не буде підпорядкований місцевим керівникам поліції на місцях. Керівником департаменту Аваков призначив Ківу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...