Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МВС розповіли про евакуатори та нововведення у правилах руху

Субота, 7 листопада 2015, 18:49

З 7 листопада патрульна поліція має право застосовувати евакуатори щодо неправильно припаркованих автомобілів, але ця норма не застосовуватиметься масово.

Про це у суботу заявив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, коментуючи відповідне питання.

"Патрульна поліція має можливість тепер евакуювати транспортний засіб не лише у випадку, якими послуговувалися до сьогодні, як наприклад, суттєва перешкода дорожньому руху.  Тепер за таке порушення ПДР як стоянка і зупинка (в недозволеному місці) можуть викликати евакуатори. Але там є деяке уточнення – якщо це серйозно перешкоджає дорожному руху", - зазначив Шевченко. 

Він додав, що у поліцейських сьогодні була нарада з цих питань, і командири патрульної поліції "проінструктовані, що норму про евакуаторах можна застосовувати".

"Але це не означає, що буквально від сьогодні вона почне масово застосовуватися, оскільки у поліцейських є багато інших функцій, зокрема реагування на більш серйозні правопорушення, пов'язані з порушенням ПДР і взагалі у зв'язку із загальною кримінальною активністю в містах", - додав він.

Він додав, що "поступово у найболючіших точках центральних районів міст вони це робитимуть (застосовуватимуть евакуатори), щоб привчати водіїв паркуватися, не порушуючи норм закону". 

Також речник МВС додав, що тепер патрульні поліцейські мають право на місці оформляти постанову про правопорушення без складання протоколу, "але лише у випадках, коли йдеться про безпеку дорожнього руху".

У свою чергу на сторінці у Facebook поліції розмістили інфографіку з повідомленням про основні нововведення до правил дорожнього руху. 

 

Як відомо, з 7 листопада набрав чинності закон про Нацполіцію. 

Основні завдання Нацполіціі - реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку; внесення на розгляд міністра внутрішніх справ пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у зазначених сферах; надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

До 31 грудня 2016 року – до створення, укомплектування спеціально підготовленими поліцейськими та забезпечення функціонування на всій території України патрульної поліції – дозволяється функціонування у складі Національної поліції Державтомоінспекції та підрозділів громадської безпеки там, де ще не функціонує патрульна поліція.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування