Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-депутат ВР АРК, звинувачений у держзраді, боїться померти в СІЗО

Четвер, 3 грудня 2015, 13:18

У Києві суд приступив до розгляду по суті справи екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомляють 3 грудня Крим.Реалії із залу Дніпровського районного суду.

Захист Ганиша наполягає на скасуванні утримання його підзахисного в СІЗО через стан здоров'я. Сам Ганиш заявив, що побоюється своєї смерті, перебуваючи за гратами.

Адвокат екс-депутата Андрій Руденко зазначив на засіданні, що "попередні судові рішення про медобстеження його клієнта не проводяться. Він потребує лікування".

"Ганиш не втече до Криму. Йому потрібно не в Крим, а в лікарню", - сказав Руденко.

Представники прокуратури АРК наполягають на арешті Ганиша, вказуючи на те, що, вийшовши із СІЗО, він може втекти.

Колишній депутат кримського парламенту зазначив, що не має наміру залишати материкову Україну, тим більше повертатися до Криму.

"Крим знеструмлений, я туди не поїду. Я клянусь, я не намагався переховуватися від слідства і не буду намагатися", - сказав він.

"Подальше утримання в СІЗО призведе до моєї неминучої смерті", - додав Ганиш.

Кримський екс-депутат, за версією слідства, сприяв російській окупації Криму.

28 квітня 2015 екс-депутат Верховної Ради АРК Василь Ганиш затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки знаходився в розшуку, а Генпрокуратура винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення "референдуму" про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України.

Також політик звинувачується в тому, що він 11 квітня 2014 голосував за прийняття російської конституції Криму на засіданні Держради Криму.

Сам екс-депутат стверджує, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення "референдуму". На його думку, звинувачення у державній зраді є необгрунтованими.

Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014.

Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...