Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муженко: На Донбас нещодавно увійшов підрозділ РФ

Понеділок, 7 грудня 2015, 10:57

Керівник Генштабу Віктор Муженко заявляє, що недавно на Донбас зайшов новий російський підрозділ збройних сил Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу Фокус.

"Нещодавно була оперативна інформація про захід на територію України підрозділу, який має на техніці ромб і цифру 29. Не буду говорити, який це підрозділ, але це частина ЗС Росії", - сказав Муженко.

"Росія досі не визнала факт введення своїх регулярних військ на територію України. Досі є угруповання російських військ на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, яку РФ не визнає. Хоча вони ходять зі своїми шевронами, на своїй техніці", - додав він.

Відповідаючи на запитання про перемир'я, він сказав, що в основному воно працює.

"Вогонь з того боку йде переважно провокаційний. Часто просто в наш бік, іноді з недольотами, іноді в проміжки між бойовими порядками. Нерідко вогонь по наших позиціях ведеться прицільно. Це робиться з однією метою - спровокувати українську сторону на відповідь. Тим самим буде можливість звинуватити Україну в зриві мінських домовленостей", - сказав Муженко.

"Наші втрати значно знизилися. Якщо раніше вони становили 5-10 осіб на добу, то за весь період з початку жовтня ми втратили стільки, скільки раніше могли втратити за добу-дві. Я кажу про бойові втрати", - сказав він.

Він також підкреслив, що Україна виконує мінські домовленості: "Відвели все озброєння, даємо можливість представникам ОБСЄ оглядати ці райони. Зараз є певні переміщення техніки, але вони пов'язані з бойовою підготовкою і ми повідомляємо про них представникам ОБСЄ".

"Що стосується того боку, то ми знаємо, що є райони, де їхня техніка, танки та артилерійські системи, що підлягали відведенню, наближаються до переднього краю і є місця, куди не допускають представників ОБСЄ", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...