Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракції по-різному почули Байдена

Вівторок, 8 грудня 2015, 15:13

Керівник парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк висловив думку, що Кабінет міністрів має "дослухатися до закликів віце-президента США" і піти у відставку.

Про це він сказав журналістам у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання, чи вирішено питання переформатування Кабміну.

"Уряд має піти у відставку", - цитує Березюка "Інтерфакс-Україна".

Політик нагадав, що Байден апелював до смертей на Майдані, моральності, до майбутнього.

"Я був би щасливий, якщо б люди дослухалися до моральних закликів Байдена і подали у відставку. Думаю, що завтра вони цими моральними посилами будуть товкти по-справжньому моральних людей і говорити: ось Байден говорив, а ви не робите", - сказав Березюк.

У фракції "БПП "Солідарність", у свою чергу, вважають, що Байден у своїй промові, коли говорив про корупцію, звертався не конкретно до уряду, а до української влади в цілому.

Про це в коментарі журналістам  заявив народний депутат фракції БПП Сергій Березенко, інформує прес-служба політсили.

"Джозеф Байден в своїй промові, коли говорив про корупцію, звертався не конкретно до уряду, а до української влади в цілому. В залі були присутні представники усіх гілок влади. В першу чергу, я думаю, це стосувалося народних депутатів", - зазначив він.

Щодо переформатування уряду, Березенко сказав наступне :

"Звітом уряду робота ВР не закінчується. Немає документу, який ми маємо прийняти, аби уряд продовжив свою роботу. Він апріорі буде продовжувати працювати, поки не буде зареєстровано і проголосовано або заяву про відставку, або зібрані підписи за відставку. Тому, на уряд це не впливає, як і звіт Яценюка".

А ось неприйняття бюджету  чи неприйняття змін до Податкового кодексу і,  як наслідок, параліч роботи Міністерства фінансів і самого Кабінету міністрів, можуть призвести до серйозних наслідків", – зауважив Березенко.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що головним завданням України на сьогоднішній день є подолання корупції на всіх рівнях державної влади.

"Ніхто цю важливу роботу замість українців не зробить. Ніхто не зможе ззовні управляти країною і намагатися допомогти нам боротися з корупцією. І Джозеф Байден сказав про те, що жодне Антикорупційне бюро нам не допоможе, якщо немає політичної відповідальності, якщо не буде пам’яті про тих людей, які загинули під час Революції гідності", – заявила вона.

Тимошенко підкреслила, що українська держава мусить докласти всі зусилля для того, щоб "ті люди, які поіменно уособлюють корупцію в Україні, були видалені, як ракова пухлина з нашого життя".

У "Народному фронті" вважають, що з виступу Байдена висновки повинні зробити усі, кожен для себе.

На цьому наголосив голова фракції НФ Максим Бурбак, якого цитує прес-служба НФ.

"Не треба розхитувати човен, в якому ми всі пливемо, не можна ставити під загрозу існування нашої держави. Треба об’єднатися і піти на компроміс один одному", - зазначив Бурбак.

"Підтримати податкову реформу, яку запропонував уряд, яка погоджена з МВФ і де виконана вимога щодо не перевищення дефіциту бюджету у 3 ,7 %. Разом приймати бюджет держави", - підкреслив голова фракції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування