Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама заплакав під час промови про посилення контролю за зброєю

Середа, 6 січня 2016, 02:17

Президент США Барак Обама анонсував пакет заходів, покликаних скоротити число злочинів з використанням вогнепальної зброї.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Президент виступив у Білому домі, звинувативши законодавців, які так і не змогли прийняти більш жорсткі заходи з обмеження обігу зброї, незважаючи на хвилю масових вбивств.

"Ми - єдина передова країна в світі, де подібного роду масове насильство проявляється з такою частотою", - сказав Обама, виступаючи в оточенні жертв недавніх нападів.

"Люди гинуть. І постійних вибачень за бездіяльність вже недостатньо. Ось навіщо ми зібралися тут сьогодні: не для того, щоб обговорювати останнє масове вбивство, а щоб запобігти наступному", - зазначив він.

Акти виконавчої влади, які анонсував президент, передбачають ліцензування для більшої кількості продавців зброї та перевірки біографії для більш широкого кола покупців.

Також планується посилити заходи, спрямовані на дотримання існуючих законів про обмеження обігу зброї, активізацію програм по боротьбі з психіатричними відхиленнями і розширення досліджень в області технологій безпечного використання зброї.

На очі Обами навернулися сльози, коли він згадував про 20 дітей і шістьох дорослих, загиблих в 2012 році в результаті масового вбивства в початковій школі міста Ньютаун в Коннектикуті.

"Кожного разу, коли я думаю про цих дітей, це приводить мене в лють", - сказав Обама, утираючи сльозу.

Він також відкинув критику своїх супротивників, які вважають, що подібні заходи обмежують гарантоване конституцією право на зброю, заявивши, що це "не змова з метою відібрати у всіх зброю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування