Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії затримали одного із адвокатів політв'язня Афанасьєва

Четвер, 4 лютого 2016, 02:20
У Росії затримали одного із адвокатів політв'язня Афанасьєва

В Росії в Сиктивкарі затримали юриста Ернеста Мезака, який представляє інтереси засудженого політв'язня, кримчанина Геннадія Афанасьєва.

Про це повідомив інший адвокат Геннадія Олександр Попков в ефірі одного з телеканалів, передає Крим.Реалії

"Він був затриманий за проведення мітингу рік тому пам'яті Бориса Нємцова. Тобто рік тому нібито він скоїв правопорушення і сьогодні його затримали співробітники поліції, привезли до суду, де його зараз судять", – розповів Попков по скайпу з Сочі.

Він не виключив, що це може бути пов'язано з тим, що Мезак представлятиме інтереси Афанасьєва на суді в Сиктивкарі "через 10 днів". У цей день суд має розглянути позов з приводу відбування кримчанином покарання в Республіці Комі.

Попков також розповів, що в середу, 3 лютого, в колонії, де утримується Афанасьєв, поліція провела обшук.

"У Гени забрали всі документи, все, що в нього було, в тому числі, юридичні документи, які я йому передавав і знайшли у нього заборонену сім-картку. У зв'язку з чим його вирішують помістити кудись знову в черговий ШІЗО або в барак посиленого режиму", – зазначив адвокат.

Як відомо, Геннадій Афанасьєв є фігурантам кримінальної справи стосовно українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років позбавлення волі за звинуваченням в організації терористичної організації в Криму.

Справу стосовно Афанасьєва розглядали в особливому порядку, оскільки він дав свідчення і свідчив проти інших фігурантів справи. Однак на процесі у справі Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка він відмовився від попередніх свідчень, заявивши про тортури під час допиту. Він повідомив, що обмовив Сенцова і що терористичної організації з їх участю в Криму не існувало. Афанасьєв засуджений в Росії до 7 років у колонії суворого режиму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування