Під АП проведуть пікет з вимогою негайної відставки Шокіна

Неділя, 27 березня 2016, 20:17

У понеділок під Адміністрацією президента проведуть пікет з вимогою негайної відставки генпрокурора Віктора Шокіна та призначення нового незалежного очільника ГПУ. 

Про це у своєму Facebook заявив нардеп від БПП Мустафа Найєм. 

За його словами, учасники акції вимагатимуть "публічного обговорення кандидатури нового Генпрокурора, розслідувань проти тих, хто переслідує представників громадянського суспільства, зокрема, Центр Протідії Корупції, доведення до кінця розслідування справи по "діамантових прокурорах" та інших резонансних злочинів".

Баста. Мы очень долго, публично и открыто критиковали деятельность Генеральной прокуратуры. Мы неоднократно указывали на...

Опубликовано Mustafa Nayyem 27 марта 2016 г.

Як відомо, 25 березня під стінами ГПУ відбулася акція на підтримку Сакварелідзе та звільнених слідчих і прокурорів. 

27 березня прокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе та деякі його підлеглі порушили законність, анонсуючи та беручи участь в акції протесту під ГПУ проти звільнення їхньої команди,  прокурорів з команди Сакварелідзе, які займаються справою "діамантових прокурорів", не обшукували, а  депутат від БПП Мустафа Найєм розповсюджує неправдиві дані. 

"Жодна з осіб, яка працювала у справі "діамантових прокурорів" – не обшукувалася, таке питання наразі не розглядається. Прокурорів з команди Сакваралідзе не звільняють, а пропонують нові вакансії", - заявив Куценко. 

Раніше Сакварелідзе заявляв, що в Генпрокуратурі продовжуються звільнення слідчих, які вели справу "діамантових" прокурорів.   Також Сакварелідзе заявив про ділові зв'язкигенпрокурора і "діамантових" прокурорів.

Генпрокурор Віктор Шокін відмовився пояснювати, чому відбуваються ці звільнення.

Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування