Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севрук і Сакварелідзе обмінялись "посланнями" у справі "діамантових"

П'ятниця, 4 березня 2016, 12:20

Два заступники генпрокурора Юрій Севрук та Давид Сакварелідзе обмінялись листами щодо справи "діамантових прокурорів".

Лист Севрука і свою відповідь на нього Сакварелідзе опублікував на своєму Facebook.

Сегодня я получил официальное письмо от своего коллеги – первого заместителя Генерального прокурора Украины, который сей...

Опубліковано Davit Sakvarelidze 4 березень 2016 р.

Севрук запропонував своєму колезі "як старшому групи прокурорів, якими підписано обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні, особисто взяти участь у його розгляді судом та підтриманні державного обвинувачення".

До цієї "пропозиції" Севрук, який зараз виконує обов'язки генпрокурора, додав постанову про призначення Сакварелідзе головою групи прокурорів, яка представлятиме обвинувачення у справі "діамантових прокурорів".

При цьому у постанові зазначено, що вона "оскарженню не підлягає", тож Сакварелідзе тепер змушений брати участь у судовому розгляді.

Сам Сакварелідзе назвав цей лист "достатньо іронічним" і попросив Севрука не блокувати реформу прокуратури.

"Раджу Вам згадати Вашу попередню діяльність, щоб зрозуміти, наскільки Ви сьогодні маєте якесь моральне право блокувати призначення, гнобити, використовуючи наявний в руках ГПУ ресурс у вигляді служби внутрішньої безпеки, тих порядних, сміливих і патріотично налаштованих хлопців, які не побоялися піти проти людей, з якими Ви, на мій превеликий жаль, розділяєте спільні інтереси і сповідуєте ідентичні "цінності", - написав Сакварелідзе.

"Ще раз звертаюся до Вас і все ще генпрокурора Шокіна з наполегливою вимогою про негайне призначення всіх поданих мною кандидатур на відповідні посади в Генеральній інспекції", - додав він.

Як відомо, через справу "діамантових прокурорів" у верхівці ГПУ стався розкол. Сакварелідзе звинувачує генпрокурора і його першого заступника у спробі вигородити хабарників, які, начебто, близькі до них.

Крім того Сакварелідзе заявив про тиск на всіх працівників ГПУ, які були задіяні у справі "діамантових прокурорів".

Водночас у ГПУ ці звинувачення відкинули, заявивши, що Сакварелідзе сам винен у тому, що його людей досі не перепризначили у ГПУ.

Роман Романюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування