Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США передадуть Кореї протиракетні комплекси THAAD

Субота, 5 березня 2016, 05:23

Республіка Корея і США офіційно почали консультації з розміщення системи THAAD.

Про це повідомляє агентство Синьхуа.

Міністерство оборони Республіки Корея в п'ятницю підтвердило, що РК і США офіційно створили об'єднану робочу групу з підготовки розміщення комплексів THAAD в РК і провели перше засідання, таким чином всебічно почавши консультації по розміщенню системи THAAD.

У військовому відомстві РК також підкреслили, що ядерне випробування, запуск "ракети дальньої дії" та інші провокаційні дії КНДР мали прямий і вагомий вплив на РК, і система THAAD допоможе РК протистояти ядерній і ракетній загрозам з боку КНДР, які стають все більш серйозними.

Офіційний представник МЗС КНР Хун Лей в п'ятницю на черговій прес-конференції зазначив, що китайська сторона рішуче виступає проти розміщення на Корейському півострові комплексів THAAD і закликає зацікавлені сторони до обачності в цьому питанні і повазі стратегічних інтересів Китаю в сфері безпеки.

THAAD - протиракетний комплекс рухомого наземного базування для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності. Дана система здатна перехопити балістичні ракети середньої і меншої дальності всередині і зовні атмосферного шару і є важливою частиною американської системи протиракетної оборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...