Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сирійські повстанці взяли під контроль перехід на кордоні з Іраком

Неділя, 6 березня 2016, 06:42

Сирійські повстанці взяли під свій контроль перехід на іракському кордоні після того, як військова коаліція на чолі з США за допомогою авіаударів відтіснила бойовиків угруповання "Ісламська держава" назад від сирійської сторони кордону.

Про це повідомила базована у Великобританії "Сирійська обсерваторія з прав людини" 5 березня, передає "Радіо Свобода".

За її даними, щоб захопити перехід аль-Танф на сирійській стороні кордону з Іраком, повстанці прийшли з Йорданії. У той же час іракська сторона переходу залишається під контролем бойовиків ІДІЛ, які захопили обидва боки кордону в травні 2015 року.

Уздовж іншій частині кордону з Іраком, ІДІЛ продовжує контролювати перетин кордону "Букамал" на сирійсько-іракському кордоні, і ще один пункт пропуску на півночі контролюють курдські бойовики.

Представник президента США в коаліції антиісламістських сил Бретт МакГерк повідомив, що за останні тижні угруповання "Ісламська держава" втратило важливі позиції у Сирії і це не просто території, а "стратегічні території".

Проте, ІДІЛ досі контролює значні території в Сирії та Іраку, зокрема друге за величиною місто Іраку Мосул. Ісламісти також здійснили кілька терактів в Іраку минулого тижня, в результаті яких загинули десятки людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування