Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клінтон: Подумайте, якою буде ціна, якщо агресія Росії не буде зупинена

Субота, 16 квітня 2016, 03:31
Клінтон: Подумайте, якою буде ціна, якщо агресія Росії не буде зупинена

Треба переглянути фінансовий аспект своєї діяльності в НАТО, але США має підтримувати його, щоб стримати російську агресію в Європі.

Про це заявила під час виборчих теледебатів на телеканалі CNN кандидат у президенти США, колишня перша леді і держсекретар країни Гілларі Клінтон, відповідаючи на питання, чому США сплачують у бюджет НАТО більше ніж 21 країна разом узяті.

"Згадайте, як НАТО було з нами в Афганістані – більшість країн-членів також втратили солдат і цивільних в Афганістані. Вони приєдналися до нашої об'єднаної оборонної стратегії після 11 вересня. Це багато про що говорить", - прокоментувала Клінтон одну із заяв іншого кандидата в президенти, мільярдера Дональда Трампа, що США здійснюють "надмірні витрати" на підтримку НАТО.

Вона погодилась, що Сполучені Штати мають попрацювати над фінансовими аспектами, але водночас закликала не забувати про ситуацію, яка відбувається зараз.

"Росія стає більш агресивною, реалізуючи політику залякування проти країн Балтії, ми бачимо, що вони роблять у Східній Україні, ми знаємо, як вони прагнуть перекроїти карту Європи, і це не відповідає нашим інтересам. Подумайте про те, якою буде ціна, якщо агресія Росії не буде зупинена. НАТО перебуває на лінії фронту, даючи зрозуміти, що вони (РФ – ред.) не можуть просуватися далі", - наголосила Гілларі Клінтон.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що Україна менш важлива для США, ніж для інших членів НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування