Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі проведуть акцію солідарності з кримчанами, ув’язненими в РФ

Четвер, 2 червня 2016, 11:29
У Польщі проведуть акцію солідарності з кримчанами, ув’язненими в РФ

У Кракові польські активісти готують на 4 червня акцію на підтримку ув’язнених у Росії кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія.

Про це повідомляють у Facebook організатори – польське співтовариство "Солідарність з кримськими ув'язненими".

Зранку на центральній площі міста учасники дня солідарності підписуватимуть листівки для в’язнів і спільно створювати альбом, передає "Радіо Свобода".

Раніше цього тижня Верховний суд Російської Федерації відмовив адвокатам засуджених кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка в розгляді касаційної скарги на винесений вирок.

Наступним кроком у межах російського судочинства може бути оскарження рішення судді Верховного суду, який відхилив касацію, далі – звернення до Європейського суду з прав людини, зазначають адвокати.

На початку травня з’явилася інформація, що Сенцов і Кольченко підписали документи для екстрадиції в Україну.

У травні 2016 року виповнилося 2 роки з моменту арешту кінорежисера Олега Сенцова, Олександра Кольченка та учасника протестів проти анексії Криму Геннадія Афанасьєва.

Вони стали першими кримчанами, засудженими Росією за політичними мотивами. У серпні 2015 Північно-Кавказький військовий окружний суд засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно.

Всі троє кримчан були визнані учасниками терористичного угруповання, яке нібито готувало теракти на півострові. Самі засуджені і правозахисні організації вважають звинувачення на їхню адресу необґрунтованими і політично мотивованими.

Як відомо, на початку 2014 року Росія анексувала Крим, скориставшись зі зміни влади в Києві та прикрившись референдумом, який провела у присутності своїх військ. Після чого почалися утиски у затримання прихильників України на півострові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування