Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії надумали переглянути "націоналізацію" у Криму

Вівторок, 7 червня 2016, 13:36

Підконтрольний Кремлю уряд Криму й Севастополя має розробити механізм повернення "націоналізованого" майна, яке до анексії належало приватним особам.

Про відповідне доручення уряду Росії повідомляється у відповіді заступника міністра економічного розвитку РФ Євгена Єліна на запит депутата Держдуми від КПРФ Миколи Коломейцева, копія якого є у розпорядженні Крим.Реалії.

У документі йдеться про ситуацію зі споживчою кооперацією в Криму.

 
 

Повідомляється, що дане питання розглянули 12 травня на нараді в російському уряді за участю Мінекономрозвитку Росії, Мінюсту Росії, державно-правого управління президента Росії й "кримського уряду".

За підсумками наради кримському уряду доручили забезпечити до 10 червня 2016 року "розробку й ухвалення нормативних правових актів, які визначають порядок і критерії ухвалення рішень за зверненнями фізичних і юридичних осіб щодо питання повернення майна, яке було в приватній власності".

Російська "Новая газета" повідомляє, що депутат Коломейцев підтвердив достовірність даного документа.

Сімферопольський депутат від КПРФ Степан Кіскін у Facebook заявив, що кримська влада "схибила, "націоналізувавши" "Крымпотребсоюз".

Коментуючи депутатський запит Коломейцева, Кіскін зазначив, що, таким чином, у Криму створюється механізм повернення націоналізованого майна.

"Механізм повернення націоналізованого майна справді необхідний, щоб власники майна, яке було націоналізоване без необхідності чи в порушення якихось правових норм, могли б його повернути", – зазначив Кіскін.

"Водночас у мене немає жодних сумнівів у правильності націоналізації "Крименерго" чи об'єктів Петра Порошенка на півострові", – додав він.

Як відомо, після анексії Росією Криму, підконтрольний Кремлю уряд півострова ухвалив рішення про "націоналізацію" підприємств, організацій, ресурсів, банків установ зв'язку й телекомунікацій.

Генпрокуратура України відкрила кримінальні справи за фактами відчуження майна українців в анексованому Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування