Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "чорній бухгалтерії" можуть бути люди з оточення Порошенка - Соболєв

Середа, 8 червня 2016, 14:06

Голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв заявляє, що має інформацію, що в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів є люди з президентської команди.

Про це він заявив після засідання комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції у середу.

"Я маю інформацію, що там є дуже серйозні прізвища діючих політиків, в тому числі з президентської команди. Тому я впевнений, що ми матимемо багато проблем з цим розслідуванням, і тому нам треба серйозно і ретельно, як парламентському комітету контролювати, щоб воно не загубилося", - сказав Соболєв.

"Мені точно нічого не передавали (документи з чорної бухгалтерії - ред.). Я бачив документи, які оприлюднив Сергій Лещенко, а документи, які передавав Віктор Трепак - я спеціально не просив мене інформувати, бо це втручання в слідство. Але деяку інформацію, хто там ще є, я отримав. Не буду розголошувати", - зазначив Соболєв.

На запитання УП, звідки він отримав інформацію, нардеп зазначив: "Я отримав їх від посадових осіб не антикорупційного бюро. Від посадових осіб, які , я так розумію, мали доступ до цих документів, в тому числі, коли працювали в Партії регіонів".

Також голова комітету зазначив, що через місяць планує запросити на спеціальне засідання комітету Віктора Трепака та голову НАБУ Артема Ситника.

"Я думаю, що доречно через місяць скликати відповідне засідання, туди ми закличемо і Віктора Трепака, і Артема Ситника, можливо і фігурантів", - зауважив Соболєв. Він також зазначив, що антикорупційне бюро почало ідентифікацію підписів "чорної бухгалтерії".

Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування