Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Казахстану: Нападами в Актобе керували з-за кордону

Четвер, 9 червня 2016, 02:16

Інструкції щодо здійснення нападів у місті Актобе надходили з-за кордону.

Про це заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, пише DW.com.

"За наявними даними, терористичний акт організовано прибічниками радикальних псевдорелігійних течій, інструкції вони отримували з-за кордону", - йдеться у заяві Назарбаєва.

Президент Казахстану заявив, що правоохоронні органи вжили "необхідних заходів щодо жорсткого припинення цієї злочинної акції, знищення та нейтралізації терористів".

Назарбаєв також висловив співчуття родинам загиблих та оголосив 9 червня днем скорботи.

Крім того, глава держави пообіцяв, що влада Казахстану завжди буде вживати "найжорсткіших заходів для придушення екстремістів і терористів".

"Для цього в держави є всі можливості та сили. Ми всі знаємо, що так звані "кольорові революції" мають різні методи й починаються з надуманих мітингів, убивств, прагнення захопити владу. Ці ознаки проявилися і у нас", - вважає Назарбаєв.

На його думку, в країнах, де такі революції відбулися, панують "злидні та бандитизм", а також "створені умови для появи екстремістів і терористів".

Нагадаємо, напади на два магазини зброї та військову частину в Казахстані були скоєні 5 червня. Внаслідок атак від рук нападників шість людей були вбиті та 37 поранені, серед них багато військових. Правоохоронці вбили 13 нападників, а ще дев'ятьох затримали. Напад у Казахстані визнали терактом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування