Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Прокуратура робить все, щоб вимагати екстрадиції Онищенка

Понеділок, 8 серпня 2016, 13:48

Генпрокуратура робить всі необхідні дії для оголошення нардепа Олександра Онищенка у міжнародний розшук.

Про це  телеканалу 112 повідомив Генпрокурора Юрій Луценко.

"Справа перейшла до САП, де Холодницький  здійснює всі передбачені законом дії, щоб оголосити Онищенка в  міжнародний розшук і вимагати екстрадиції з країни, де він зараз перебуває. За нашими даними, це Великобританія", - додав він.

За інформацією "Української правди", в понеділок відбувається закрите засідання суду за клопотанням САП щодо надання дозволу на доставку Онищенка чи обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Таке рішення суду дозволить далі звертатися в Інтерпол.

Раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури НазарХолодницький спрогнозував, що 8 серпня суд вирішить або доправити в залу суду, або арештувати Онищенка, який переховується.

За підрахунками керівника САП, розслідування у відношенні депутата з групи "Воля народу" Онищенка завершиться до кінця жовтня.

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка 5 липня.

За даними слідства, Онищенко з поплічниками організував схему купівлі газу в держкомпанії "Укргазвидобування" за заниженою ціною для наближених до нього фірм. Завдяки угодам спільного видобутку газу газ продавали через кілька компаній на "псевдобіржах". Збиток державі оцінено в 1,613 млрд гривень.

Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважають його маму Інесу Кадирову й бізнесмена Валерія Постного, який перебуває під вартою з можливістю внести заставу у 250 мільйонів гривень.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування