Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підбирати кадри у Генінспекцію ГПУ буде прокурор зі США

Понеділок, 8 серпня 2016, 14:47

Генпрокурор Юрій Луценко підписав наказ "Про першочергові організаційні заходи із забезпечення формування кадрового складу Генеральної інспекції".

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Під час підписання були присутні заступник генпрокурора Анжела Стрижевська та колишній Федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США Богдан Витвицький.

"Сьогодні ми підводимо підсумки підготовчого етапу створення Генеральної інспекції при Генпрокуратурі. Органу, який має наглядати над законністю дій прокурорів та слідчих усієї системи прокуратури, який має бути створений з нуля", – заявив Луценко.

Він повідомив про створення конкурсної комісії, що складається з семи осіб, з яких п’ятеро – представники громадськості.

"Головою комісії призначено, згідно із законом, громадянина України і працівника Генеральної прокуратури пані Анжелу Стрижевську, але прошу вас бути лідером цієї комісії", – заявив Луценко Витвицькому і запропонував йому перенести американський досвід при співбесідах кандидатів.

Також він пояснив, що йому на затвердження комісія має подати по одній кандидатурі на посаду керівника, двох заступників та членів Генеральної інспекції.

"Конкурс складається з пропозиції добровільно пройти тест на загальні навички IQ, а також на знання законодавства, яке готує наша академія. Кандидати, які найкраще складуть цей тест допускаються до співбесіди", – пояснив Луценко, додавши, що після цього комісія буде визначати переможців серед кандидатів.

За його словами, зарплата співробітників Генінспекції буде вдвічі більша, ніж заробітна плата працівників органів прокуратури.

"Термін подачі заявок – з 10 серпня по 10 вересня. З 10 вересня запрацює комісія на чолі з двома достойними працівниками", – додав Луценко.

Стрижевська додала, що наказ буде опубліковано на сайті ГПУ, а комісія з добору кандидатів до Генінспекції буде постійно інформувати про свої засідання і будь-яка інформація, яка буде стосуватись здобувачів цих посад, буде доведена до відома.

Луценко також заявив Витвицькому, що покладається на його рейтинг довіри в Україні, як представника американської правоохоронної системи і відомого українця.

"Дуже хотів би, щоб ви зробили дійсно незалежний і дуже фаховий орган", – сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...