Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холодницький: Чаус знав про стеження НАБУ – і підвищив хабар

П'ятниця, 2 вересня 2016, 13:47

Схоплений із хабаром суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус знав, що за ним стежить Національне антикорупційне бюро.

Про це сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю тижневику "Фокус", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це витік інформації. Хтось когось сповіщає, безкоштовно чи за гроші, щоб заробити на цьому чи завадити роботі антикорупційних органів. Витік може бути з оперативних служб, можливо, з судів, які виносять відповідні рішення, може бути витік від прокурорів" – зазначив він.

"Але ми певні: Чаус знав про стеження з боку НАБУ, і саме це стало причиною підвищення тарифу", – сказав Холодницький.

Він переконаний у необхідності створення антикорупційного суду:

"Гадаю, зараз цей суд потрібно створювати. Судова реформа гальмується, і є обґрунтовані підстави вважати, що нинішні судді причетні до витоку інформації. З їхнього боку є небажання слухати справи".

"Чи буде потрібен цей суд через 3-5 років, подивимося", – додав Холодницький.

Як відомо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Чауса в отриманні хабара в $150 тисяч. Зазначені кошти було виявлено у двох скляних банках, які суддя особисто закопував лопатою у дворі власного приватного домоволодіння.

Заступник керівника САП Володимир Кривенко заявив, що САП підготувала підозру про вчинення злочину й планує оголосити його Чаусу, після чого займеться процедурою позбавлення його суддівського імунітету. САП планувала звернутися до суду про обрання судді Чаусу запобіжного заходу у вигляді застави в сумі хабара.

Спікер парламенту Андрій Парубій упевнений, що депутати в перший день роботи після канікул розглянуть питання про зняття недоторканності із цього судді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...