Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор: 18 представників влади РФ судитимуть заочно

П'ятниця, 2 вересня 2016, 16:06

Генеральний прокурор Юрій Луценко наголошує, що до всіх 18 представників російської влади та керівництва Збройних сил РФ, які були повідомлені про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України, буде застосована процедура заочного засудження.

Про це він сказав у п'ятницю на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

"Стосовно всіх підозрюваних буде застосована процедура заочного засудження. Перше рішення українських судів ми уже отримали і сподіваюсь, протягом найближчих тижнів отримати їх по всіх 18 підозрюваних", – сказав генпрокурор.

Він зазначив, що всіх їх оголошено в державний розшук, щодо них є рішення суду про затримання і доставлення в суд для обрання запобіжного заходу.

"Будучи реалістами, ми усвідомлюємо, що вище керівництво Росії, що розв'язало війну з Україною, навряд чи приїде до Києва, ми також співпрацюємо з офісом прокурора Міжнародного кримінального суду", – сказав Луценко.

Водночас він прокоментував реакцію російської сторони на пред'явлені звинувачення:

"Коли громадянин Глазьєв написав мені листа, не погоджуючись із підозрою, натякаючи на якусь міфічну Гаагу щодо так званого "військового перевороту" в Україні, то можу сказати одне: дідусь Фрейд працює, Гаага була згадана в цьому листі", – сказав Луценко.

"Вибір у тих, хто розв'язав проти України, хто вбивав наших військовослужбовців та мирних громадян один – або Київ, або Гаага, третього шляху немає", – зазначив генпрокурор.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування