Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС виділяє Україні майже 30 мільйонів євро для моніторингу мігрантів

Четвер, 2 лютого 2017, 14:42

Європейський Союз надасть Україні 27,2 мільйона євро на підтримку управління міграцією та притулком.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Це найбільший із усіх проектів ЄС у сфері міграції, що коли-небудь реалізовувалися у країнах Східного Партнерства. Ми надамо 27,2 мільйона євро у наступні три роки для впровадження проекту управління міграційними процесами та притулком в Україні", – зазначив голова представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі в Києві під час презентації проекту "Підтримка управління міграцією та притулком в Україні".

Проект, який впроваджуватиметься Міжнародною організацією з міграції (МОМ), розрахований на три роки і передбачає створення інформаційної системи управління міграційними процесами в Україні, моніторингу міграційної динаміки та реформування українських органів державної влади, відповідальних за питання міграції.

Голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі повідомив, що міграційний менеджмент, який незабаром буде запроваджений в Україні, не поступатиметься європейським та американським аналогам.

За даними МВС, проект, зокрема, допоможе міністерству, Державній міграційній службі та Державній прикордонній службі швидше та ефективніше надавати послуги прикордонного контролю громадянам України та іноземцям.

Так, серед іншого, за гроші Європи українські прикордонники отримають серверне обладнання для облаштування пунктів пропуску, а міграційна служба - обладнання та програмне забезпечення для Центру обробки даних.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування