Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Берліні підтвердили, що поділяють позицію посла в Україні

Середа, 8 лютого 2017, 16:40

Офіційний Берлін вважає, що вибори на непідконтрольній території Донбасу можуть відбутися тоді, коли про їх умови зможуть домовитися Київ і Москва.

Про це заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, передає Укрінформ.

"Звичайно, такі регіональні вибори, за умовами Мінських угод, тільки тоді можуть бути проведені, коли обидві сторони досягнуть розуміння щодо їхніх модальностей", - сказав дипломат.

Шефер не побачив протиріччя у словах посла ФРН в Україні Ернста Райхеля і офіційною позицією Берліна.

"Ні в якому разі це не суперечить нашій позиції: наші зусилля спрямовані на те, щоб повернути Україні суверенітет над усією її територією… На це спрямовані й Мінські домовленості", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що за Мінськими угодами відновлення контролю над кордоном має стати завершенням процесу, що складається з 13 пунктів.

"Хочу ще раз підкреслити, що ніхто, включаючи нашого посла в Києві, не має анінайменших сумнівів у тому, хто кінець кінцем несе відповідальність за розв'язування цього конфлікту.. Ніхто в уряді не сумнівається, що для сепаратистів на Донбасі існує логістична, фінансова й військова допомога з Росії", - заявив Шефер.

На прохання прокоментувати слова Райхеля про наявність російських військ на Донбасі, він сказав, що "не може стверджувати, що такі регулярні війська є на захоплених сепаратистами територіях".

Як відомо, раніше посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в інтерв'ю українськім ЗМІ заявив, що відсутність російських військ не є обов'язковою умовою проведення виборів на Донбасі.

"Необов'язково, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки тоді, коли там не буде російських військ або на кожній міської адміністрації буде вивішено український прапор", - сказав він.

Через цю заяву Міністерство закордонних справ запросило Райхеля для пояснень.

Депутати Верховної Ради також звернулися до німецького посла з вимогою пояснень та закликали бойкотувати його прийом з нагоди 25-річчя дипломатичних відносин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування