Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білому домі стурбовані через публікацію Wikileaks про хакерів ЦРУ

Четвер, 9 березня 2017, 06:11

Президент США Дональд Трамп "надзвичайно стурбований" закидами на адресу американської розвідки, якщо вони виявляться правдивими.

Про це в середу, 8 березня, заявив представник Білого дому Шон Спайсер, передає DW.

Йдеться про оприлюднені нещодавно інтернет-платформою Wikileaks документи, в яких описані масштабні програми ЦРУ щодо кібершпигунства.

"Будь-хто, хто спричиняє витік секретної інформації, відповість за найвищим ступенем закону. Ми переслідуватимемо тих, хто розголошує засекречені дані. Ми каратимемо їх у повній відповідності до закону", - заявив він.

У той же час представники розвідки і правоохоронних органів США розповіли, що знали про витік документів ЦРУ, які оприлюднила Wikileaks, з кінця минулого року. На їхню думку, найбільш імовірним джерелом витоку стали підрядники управління.

Федеральна прокуратура Німеччини, свою чергу, заявила, що перевірить дані Wikileaks про нібито розташований у Франкфурті-на-Майні секретний центр хакерів ЦРУ. У заяві відомства йдеться, що перевірка є стандартною процедурою.

"Якщо виявиться, що є початкова підозра щодо конкретного злочину, скоєного певною особою, може бути відкрите попереднє розслідування", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, 7 березня Wikileaks оприлюднила низку документів, які начебто походять із ЦРУ США. У більш ніж 8700 документах фігурують деталі стосовно "шкідливого програмного забезпечення, вірусів, троянів, експлойтів "нульового дня" (програм, які використовують невиявлені вразливі місця у програмному забезпеченні) та систем віддаленого доступу", які, ймовірно, розробляють у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування