Луценко: гроші, вкрадені Януковичем, вже працюють на українців

Понеділок, 2 жовтня 2017, 10:09

Конфісковані 1,5 мільярда доларів, з украдених екс-президентом Віктором Януковичем, уже повернуті до бюджету і вже працюють на українців.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі "ТСН.Тиждень". 

"Це не просто повернення коштів до бюджету, ці кошти вже розподілені Верховною Радою і вже працюють – на армію, будуються дороги, планується модернізувати 1700 сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, ввести систему відбитків пальців на російсько-українському кордоні та багато іншого.

Це не якісь міфічні оголошення. Це конкретні гроші, які працюють на українців", - сказав Луценко.

Він додав, що це лише мала частина з украденого Януковичем.   

"За оцінкою наукової експертизи, збитки, нанесені режимом Януковича українській державі, сягають 40 мільярдів доларів США, це один річний бюджет держави. Не дивно, що в перший день прем’єрства Яценюка у держказні була сума менше 10 тисяч доларів. На все – на пенсії, на медицину, на дороги, на війну.

Тому 1,5 мільярди доларів, які ми змогли у порядку спецконфіскації повернути до держбюджету, є лише частиною з розграбованого Януковичем", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що Янукович не зможе відсудити конфісковані кошти назад.

"Ці кошти повертаються згідно з законом за рішеннями суду. Янукович так багато вкрав в українського народу, так пограбував цю країну, що ні про яке повернення не може говорити будь-яка притомна людина", - підсумував генпрокурор.

Як відомо, 28 квітня ГПУ повідомила, що суд дозволив конфіскацію заарештованих майже 1,5 мільярда доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.

Депутат Лещенко заявляв, що на розгляд справи про "банду Януковича", яку порушили 15 березня, знадобилося лише два тижні, хоча вона не підсудна суду в Краматорську.

Але вже 28 квітня на підставі цього рішення арештували майже 1,5 мільярдів доларів, які згодом перерахували до держбюджету. У Генпрокуратурі назвали це "конфіскацією грошей Януковича".

У травні 7 кіпрських компаній – власників облігацій внутрішньої державної позики – оскаржили рішення суду про спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича.

Але Апеляційний суд Донецької області відмовився відкривати провадження щодо апеляції представників підприємств-нерезидентів "злочинної організації Януковича".

7 червня повідомлялося, що суддя Краматорського міського суду Лариса Переверзева передала рішення про конфіскацію 1,5 мільярда доларів Аркадія Кашкіна до Єдиного держреєстру судових рішень.

Але прокуратура заборонила оприлюднювати рішення суду про "кошти Януковича".

Українська правда   

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування