В ОРЛО вирішили, що ватажком може бути хто завгодно після 30 років

Субота, 25 листопада 2017, 16:45

Так звані "депутати ЛНР" вирішили, що стати лідером невизнаної республіки може "громадянин ЛНР", досягнувши 30 років.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

До цього після відсторонення ватажка його місце повинен був зайняти виключно "голова народної ради". Тепер же "в разі дострокового припинення повноважень "глави ЛНР", а також у випадках, коли "глава ЛНР" тимчасово не може виконувати свої обов'язки, їх тимчасово виконує "голова народної ради ЛНР" або "громадянин ЛНР", який досяг віку 30 років".

Раніше "в.о глави ЛНР" призначили "главу МДБ ЛНР" Леоніда Пасічника після того, як колишній ватажок бойовиків Ігор Плотницький заявив про "відставку за власним бажанням". Ймовірно, зміни "законів республіки" робилося під Пасічника.

Як відомо, ввечері 21 листопада в окупований Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька.

Російське видання РБК, посилаючись на джерела в оточенні ідеолога створення проекту "Новоросія" Владислава Суркова, писало, що в конфлікті між Плотницьким та Ігорем Корнетом - відстороненим главою "МВС ЛНР" - Кремль став на бік останнього.

23 листопада бойовики в окупованому Луганську посилили охорону будівлі колишньої Луганської облдержадміністрації, де перебував ватажок ОРЛО Ігор Плотницький.

У той же день росЗМІ повідомили, що автомобільний кортеж, в якому перебували Плотницький, керівник його "адміністрації" Ірина Тейцман, глава ДТРК "ЛНР" Анастасія Шуркаєва та інші особи, виїхав з території Луганська, пізніше Плотницького помітили в аеропорту в РФ.

25 листопада СБУ заявила, що до окупованих районів Луганської області прибули додаткові сили ПВК "Вагнера" для збройної підтримки так званого "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета.

Також заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко заявив, що в окупованому Луганську розповсюджують листівки із закликами до об'єднання з так званою "ДНР".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News