Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вторить РФ: головне об'єднати Донбас з Україною

П'ятниця, 2 березня 2018, 10:01

Обвинувачений в державній зраді президент-утікач Віктор Янукович, який транслює основні тези російської влади, назвав головним завданням на сьогодні зберегти цілісність України.

Про це він заявив на прес-конференції в Москві, відповідаючи на запитання, чи готовий він повернутися в Україну і зайнятися активною політикою.

"Сьогодні головне зупинити війну, встановити перемир'я, врегулювати цей військовий конфлікт і мирним шляхом об'єднати Донбас з Україною, зберегти цілісність української держави", - сказав Янукович.

На його думку, для цього треба посадити за стіл переговорів дві сторони і знайти шляхи, щоб домовитися.

"Одним з найважливіших питань є надання людям, постраждалим в результаті військового конфлікту, допомоги. Тим, які живуть на цих територіях сьогодні, і допомогти повернутися тим, хто змушений був їх залишити, в рідні оселі. Це головне питання. Усе, що буде від мене залежати в цьому, я зроблю все можливе ", - сказав Янукович.

При цьому він не відповів на питання, яке йому ставили, – чи готовий він повернутися в Україну.

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року у суді зачитали обвинувальний акт у справі про сприяння російській владі в анексії Криму та веденні агресивних воєнних дій на території України.

5 липня 2017 року Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі в справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Але 11 грудня адвокат Віталій Сердюк, який бере участь у процесі щодо розстрілів на Майдані, знову почав захищати Януковича у справі про держзраду.

З того часу суд допитує свідків. Ключові свідки зі сторони обвинувачення вже дали свідчення у справі про держзраду.

Під час процесу про державну зраду Януковича його адвокати задавали свідкам обвинувачення питання про події на Майдані, хоча сам процес стосується дій екс-президента в період окупації Криму Росією.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: