Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ситник розповів, чому Труханов повернувся в Україну, попри підозру

П'ятниця, 2 березня 2018, 16:50

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що попри підозру мер Одеси Геннадій Труханов повернувся до України, бо "мабуть щось знав".

Про це він сказав в інтерв'ю "Hromadske.ua".

На запитання, звідки у Труханова, який більш ніж два місяці був поза межами України, була впевненість у тому, що повертатися безпечно, тим більше, коли щойно отримав повідомлення про підозру, Ситник відповів:

"Мабуть, найкраща відповідь— це рішення суду щодо нього. Мені це рішення абсолютно не зрозуміле. Адже деяких підозрюваних, які не є організаторами цієї схеми, арештували із заставою в п'ять мільйонів".

"А щодо людини, яка була організатором злочину (Труханова — ред.), і суд прямо написав, що підозра обґрунтована — чомусь обирається запобіжний захід, який несе ризики для поручителя у вигляді штрафу на кілька тисяч гривень. Отже, мені здається, щось він знав, коли вирішив повернутися в Україну", - додав директор НАБУ

Він зазначив, що розслідування щодо мера Одеси буде завершене до травня.

Раніше повідомлялося, Солом’янський районний суд Києва не відсторонив одеського міського голову Геннадія Труханова від посади.

Як відомо, 27 лютого суд розглядав клопотання прокуратури про відсторонення одеського мера від посади на час розслідування.

Прокурор САП Віталій Кравець після закінчення засідання повідомив журналістам, що прокуратура оскаржить рішення суду.

Розгляд цього клопотання суд розпочав ще 22 лютого, але тоді засідання було перенесено на 27 лютого через проблеми з комп’ютером і мікрофонами.

23 жовтня 2017 року співробітники Національного антикорупційного бюро після обшуку винесли з квартири мера Одеси Труханова два опечатаних пакети з документами.

13 лютого 2018 року у НАБУ підтвердили оголошення підозри Труханову й трьом посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна. На думку слідства, їхня злочинна схема завдала державі 185 млн грн збитків.

У 2016 році Одеська міська рада придбала приміщення колишнього заводу "Краян", переплативши, на думку слідства, в понад два рази.

14 лютого Труханова затримали в столичному аеропорту "Бориспіль",  хоча мер стверджував, що сам прийшов до НАБУ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень, але Солом'янський суд Києва відпустив Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова.

Пізніше САП подала апеляцію на рішення суду, але 26 лютого суд відхилив її.

Водночас, 26 лютого Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на майно одеського міського голови Геннадія Труханова.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування