Адвокат розповів про долю затриманих у Криму українських рибалок

Субота, 30 червня 2018, 22:55

Справа рибалок з судна "ЯМК-0041", затриманих біля берегів анексованого Криму, вирішиться лише після "політичного рішення на найвищому рівні".

Про це заявив адвокат затриманих Еміль Курбедінов, пише "Крим.Реалії".

Курбедінов зазначив, що українських моряків затримали після арешту російських моряків з судна "Норд"

"Кримський і севастопольський омбудсмени проявляють особливий інтерес до цієї справи, постійно цікавляться справою рибалок: що з ними, як і де. Наскільки я розумію, ця справа зрушить із мертвої точки, коли буде ухвалено відповідне політичне рішення на найвищому рівні", – сказав Курбедінов.

За його словами, кілька днів тому моряків, які оголошували голодування, випустили з території прикордонного управління ФСБ у Балаклаві після 1,5-місячного ув'язнення.

"Звинувачень українцям не пред'явили, проте закордонні паспорти рибалкам не повернули, тому вони практично не можуть залишити межі Севастополя і їх постійно запрошують на різні додаткові слідчі заходи", - повідомив адвокат.

Раніше Сергій Легостов - адвокат одного з моряків Руслана Скрипника - повідомив, що українських рибалок понад 1,5 місяці утримують на території прикордонного управління ФСБ Росії у Балаклаві у нелюдських умовах, на них психологічно тиснули, залякували, неодноразово допитували, не допускали адвокатів і консула.

Еміль Курбедінов заявляв, що захисники домагатимуться переведення затриманих українських рибалок з судна "ЯМК-0041" в українське консульство в Росії.

Судно "ЯМК-0041" затримали 4 травня російські прикордонники в Чорному морі біля мису Тарханкут. У рибалок вилучили кілометри сіток і рибу. Судно і екіпаж з 5 громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

Проти капітана українського риболовецького судна "ЯМК-0041" (порт приписки - Очаків) Віктора Новицького порушили кримінальну справу про браконьєрство. 11 червня суд в окупованому Криму продовжив йому арешт на місяць.

Затриманому капітану може загрожувати в окупованому РФ Криму до 5 років позбавлення волі.

МЗС України направило в Росію ноту в зв'язку із затриманням українського риболовецького судна біля берегів Криму і вимагає негайно звільнити судно і екіпаж.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...