В Росії знесуть ТЦ, де у пожежі загинули 60 людей

Субота, 14 липня 2018, 09:56

14 липня у Кемерово (РФ) почнеться демонтаж будівлі ТРЦ "Зимова вишня", де внаслідок пожежі у березні загинули 64 людини, серед них - 41 дитина. На місці знесеного ТРЦ з'явиться сквер.

Як повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на обладміністрацію, після пожежі будівля непридатна до подальшої експлуатації: згоріли усі основні конструкції.

Зазначається, що 13 липня т.в.о. губернатора Сергій Цивільов зустрівся з родинами загиблих і постраждалими під час пожежі у "Зимовій вишні", де обговорювалося питання про ліквідацію ТРЦ.

"Усі погодилися, що це необхідно. Було підписано відповідну угоду", - заявили в обладміністрації.

Благоустрій стихійного меморіалу в пам'ять про загиблих під час пожежі буде проведено до 1 вересня.

Цивільов оголосив про плани щодо знесення будівлі ще у середині травня. Роботи почалися, проте через три дні були припинені, тому що будівля ТРЦ перебувала під арештом.

"Інтерфакс" з посиланням на джерела повідомляє, що на початку тижня глава СК РФ Олександр Бастрикін зняв арешт з будівлі ТРЦ "Зимова вишня", його подальшу долю мали вирішити регіональні влади.

У свою чергу координатор "Громадського центру допомоги" постраждалим під час пожежі в "Зимовій вишні" Дмитро Малінін заявляє, що знесення будівлі є передчасним.  

"Я бачу ризик в тому, що у захисту обвинувачених з'являється варіант розгойдувати цілісність зібраних доказів клопотаннями експертиз, які не зможуть провести без наявності будівлі", - повідомив Малінін.

Пожежа у торговому центрі "Зимова вишня" у Кемерово сталася 25 березня. За даними МНС РФ, під час пожежі загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина, також є госпіталізовані. Також є інформація про зниклих безвісти, але їхня кількість різниться.

У справі про пожежу у ТРЦ затримали п'ятьох осіб. 

Президент Росії Володимир Путін заявив, що причиною пожежі у ТЦ є недбалість людей.

За даними ЗМІ та екпертів, ТРЦ загорівся через замикання, яке сталося внаслідок протікання даху.

В МНС РФ заявили, що вогнеборці гасили кемеровський ТРЦ "Зимова вишня" професійно, а ось архітектура будівлі їм заважала.

У липні Слідчий комітет РФ пред'явив звинувачення у халатності першому керівнику гасіння пожежі в ТРЦ "Зимова вишня" у Кемерово.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News