Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати Балуха: Не проситиму Путіна про помилування сина

Середа, 18 липня 2018, 00:04

Наталія Балух, мати українського політв'язня Володимира Балуха, який голодує у кримському СІЗО, заявила, що не проситиме президента РФ Володимира Путіна про помилування сина.

Про це вона сказала у коментарі "Крим.Реалії".

"Я Путіна просити не буду. Мене Вова (Володимир Балух - ред.) не так зрозуміє. Він проти, щоб просити. Просити - це визнати свою провину. А він провину не може визнати, тому що ні в чому не винен", - наголосила мати політв'язня.

13 липня мати Олега Сенцова, засудженого до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, попросила президента Росії Володимира Путіна помилувати її сина.

В окупованому Росією Сімферополі так званий Залізничний районний "суд" відмовив українському активісту Володимиру Балуху в умовно-дострокову звільненні за першим вироком, яким його позбавили волі на 3 роки і 4 місяці.

Раніше повідомлялося, що засуджений в анексованому Росією Криму український активіст Володимир Балух продовжує перебувати в загальній камері сімферопольського СІЗО, що погано позначається на його здоров'ї у зв'язку з голодуванням, яке він тримає понад 115 днів.

5 липня підконтрольний Росії "суд" Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ, тобто більший тюремний термін поглинув менший.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування