У ГПУ кажуть, що у справі Шеремета провели понад 20 експертиз

П'ятниця, 20 липня 2018, 10:56

Правоохоронці стверджують, що за два роки розслідування загибелі журналіста Павла Шеремета провели понад 20 експертиз.

Про це у Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"За словами слідчих, опитано десятки людей, проведено моніторинг ефіру мобільного зв'язку, вивчено записи камер відеоспостереження та матеріалів, які з'являлися в медіапросторі", – йдеться в пості.

Лисенко нагадав, що справою займається міжвідомча слідчо-оперативна група, до складу якої включено співробітників Національної поліції та Служби безпеки України.

До проведення експертних досліджень залучено фахівців ФБР.

"На даному етапі відпрацьовується 4 основні версії щодо мотивів скоєння вбивства Павла Шеремета", – пише речник ГПУ.

Серед версій прокуратура називає "професійну журналістську діяльність", "особисті неприязні стосунки", "дестабілізацію обстановки в Україні" та "помилку об'єктом (підірваний автомобіль належав Олені Притулі)".

Водночас, Лисенко зазначив, що у справі про умисне вбивство скоєне способом, небезпечним для життя багатьох осіб, "про підозру поки що нікому не повідомлялося".

Журналісти вимагають публічного звіту щодо вбивства Шеремета.

В п'ятницю, 20 липня, на місці загибелі Шеремета збирались його колеги та друзі, щоб вшанувати його пам'ять.

Як повідомлялося, один з керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Журналісти "Слідство.Інфо" у документальному фільмі "Вбивство Павла", спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня.

Крім того, тієї ночі під будинком, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний "Мерседес" і сіра "Шкода", водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУ, Устименка допитали.

Потім у поліції визнали, що припустилися помилок при розслідуванні вбивства Шеремета.

Президент Петро Порошенко запропонував долучити міжнародно визнаного розслідувача до української слідчої групи у справі Шеремета.

У вересні 2017 року стало відомо, що головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета задля захисту життя осіб, "які беруть участь у кримінальному судочинстві".

У лютому 2018 року редактор-засновник "Української правди" Олена Притула виступила з вимогою до генпрокурора Юрія Луценка розслідувати загибель журналіста УП Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.  

Читайте також: 2 роки без Павла

Пал Героїч, ви завжди з нами

Зі світлої сторони. "Українська правда" згадує Павла Шеремета

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...