Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 3 липня 2018, 21:05

У законі про захист дітей намагалися протягнути пільги для Ахметова, працівника Верховного суду спіймали за водінням в нетверезому вигляді, за вирубку та контрабанду лісу посилили покарання – новини, які обговорювали 3 липня.

Про пільги для Ахметова. Фракція "Народний фронт" намагалася проштовхнути правку з пільгами для олігарха Ріната Ахметова в законопроект про аліменти. Правка пропонувала податкові пільги на ввезення обладнання відновлюваної енергетики, проте не була підтримана парламентом.

Про працівників Верховного суду. Працівника Верховного суду Олега Ляшка спіймали у Києві на водінні у нетверезому стані. Під час спілкування з правоохоронцями, Ляшок то лаявся, то пропонував разом напитися.

Про операцію Об’єднаних сил. На Луганщині військовослужбовці Об'єднаних сил утворили нові опорні пункти біля Золотого-4, яке українські бійці взяли під контроль наприкінці червня.

Також командування Операції об’єднаних сил призупинило діяльність гуманітарно-логістичного центру на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорськ" на Донеччині. Бо за червень загалом виявили 88 фактів порушення порядку переміщення товарів та здійснення господарської діяльності, вилучили товарів на суму 9,2 млн грн (у травні було 3,3 млн грн).

Про вирубку лісів. Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів".

Згідно із законом, незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 15 до 30, а на посадових осіб - від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, законом вносяться доповнення до Кримінального кодексу, за якими переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, а також лісоматеріалів необроблених карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Про отруєння у дитячому таборі. У приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині підозра на отруєння 12 дітей, одна дівчинка в комі.

Про справу Зайцевої. Автомеханік Lexus Костянтин Кузнєцов заявив, що фігурантка смертельного ДТП в Харкові Олена Зайцева рухалася на швидкості понад 100 км/год.

Про роботу закордоном. Близько дев'яти мільйонів українців щороку виїжджають за кордон на сезонні роботи. За даними Державної міграційної служби України, постійно за кордоном працюють понад 3 мільйони 200 тисяч українських громадян.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування