Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рубан сам напросився до списку на обмін, який складають в ОРДО

Середа, 4 липня 2018, 17:50
Рубан сам напросився до списку на обмін, який складають в ОРДО

Арештований екс-керівник центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан сам попросив бойовиків ОРДО включити його до їхнього списку на обмін утримуваних.

Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на адвоката Валентина Рибіна.

За словами юриста, саме через нього Рубан передав відповідне прохання так званому "омбудсмену ДНР" Дарії Морозовій.

Як повідомлялося, у травні голова СБУ Василь Грицак розповів, що бойовики ОРДО включили до списків для обміну полоненими Володимира Рубана.

Рубана затримали 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст. 263 КК "Незаконне поводження зі зброєю", та ч.1 ст.14 "Готування до злочину", ч.3 ст.258 "Терористичний акт".

Пізніше Рубану повідомили про нову підозру: змова про вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109), готування до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою осіб.

Також Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприяння терористичній організації ДНР (ч.1 ст. 258-3) та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).

Рубан відкинув усі пред'явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

9 березня рішенням Шевченківськоо райсуду Києва Рубана було взято під варту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування