Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Найєма кажуть: Довідку, на яку чекає Луценко, передали ще 16 серпня

Середа, 22 серпня 2018, 12:06

Довідку про стан здоров'я нардепа Мустафи Найєма, побитого у Києві, на яку чекає генпрокурор Юрій Луценко, щоб передати справу в суд, передали слідчому ще 16 серпня.

Про це у коментарі "Українській правді" повідомив брат Мустафи юрист Масі Найєм.

"Судово-медична експертиза чомусь запросила ще додаткове обстеження Мустафи. Мустафа це зробив ще 15 серпня, і 15-го ж йому й віддали все це (результати обстеження – ред.). 16 серпня ми рекомендованим листом направили все це слідчому. У нас також є інформація, що слідчий передав документи у СМЕ. Тобто на момент, коли генпрокурор заявив, що чекає на довідку, ми вже 5 днів як її передали", - сказав Найєм. 

 

Він також заявив, що слідчі хочуть продовжити досудове розслідування у справі про побиття нардепа на 2 місяці, і висловив здивування словам Луценка, що справу можуть передати до суду за кілька днів.

"Слідча просила на 2 місяці продовжити досудове розслідування. Тому генпрокурор, мабуть, немає достатньо інформації, або не має свіжої інформації.  Бо чому б він тоді говорив, що справу ось-ось мають передати в суд? Якщо мають днями передати, тоді навіщо на два місяці просити продовжувати?", - здивувався Найєм.

Як відомо, 21 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що справу про напад на нардепа Мустафу Найєма передадуть в суд після того, як нардеп принесе довідку про стан здоров’я.

Як повідомлялося, 30 квітня під час конфлікту біля Бессарабського ринку у Києві група зловмисників напала на нардепа Найєма, йому зламали щелепу.

Трьох зловмисників правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.

Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а тому, кому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.

Наразі усі підозрювані вже не перебувають під арештом.

26 липня УП опублікувала нове відео нападу на Найєма.

Читайте також: "ОПГ Ребята". У яких справах фігурували нападники на Найєма

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування