Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Собчак приїде на вихідні в Київ

Середа, 12 вересня 2018, 15:49

Екс-кандидатка в президенти Росії, телеведуча Ксенія Собчак 15 вересня приїде в Київ на щорічну Ялтинську конференцію.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Стратегії.

Зазначається, що 15 вересня 2018 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман закриє другий день пленарних засідань 15-ї щорічної зустрічі.

Цього року учасником зустрічі панелі стане Собчак. На сайті заходу її описали як "громадського діяча".

В коментарі "Українській правді" речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що в разі приїзду Собчак будуть діяти в рамках закону.

"Якщо вона з`явиться у пункті пропуску, прикордонники будуть приймати рішення в межах наданих повноважень з урахуванням наявної інформації щодо можливого порушення нею законодавства України", - повідомив Слободян.

Серед інших на 15-ту зустріч у Києві також приїдуть Святослав Вакарчук, спецпредставник США по України Курт Волкер, екс-посол США у Росії Майкл Макфол, голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко та інші.

Міжнародний Форум YES до окупації Росією Криму проходив у Ялті. Після анексії півострова Ялтинську стратегію проводять у столиці України. Організатором заходу є Фонд Віктора Пінчука.

Раніше повідомлялося, що 28 квітня Собчак мала приїхати до анексованого Росією півострову Криму через Україну для участі в бізнес-тренінгу, але сама Собчак заявила, що до Криму не збирається.

Тоді в ДПСУ повідомили, що якщо Собчак спробує перетнути російсько-український кордон, то прикордонники перевірять інформацію про можливе відвідування Криму через закриті пункти пропуску, порушення законодавства України щодо в’їзду до окупованого півострова.

У березні Собчак також заявляла, що хоче поїхати в анексований Крим через Україну начебто для агітації на виборах Росії. Тоді вона направила до посольства України лист з відповідним проханням, у МЗС повідомили, що листа від Собчак не отримували.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав візит кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак в анексований Крим "політичною шизофренією".

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування