Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Армянську зафіксували новий хімвикид - росЗМІ

Субота, 15 вересня 2018, 18:59

Росспоживнагляд зафіксував новий викид шкідливих речовин в атмосферу в Армянську на території окупованого Росією Криму.

Як пише "Дождь" з посиланням на РІА "Новости", викид було зафіксовано 14 вересня.

У місті запровадили режим надзвичайної ситуації через викиди шкідливих речовин на заводі "Кримський титан". Окупанти заявили про перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин більше ніж уп'ятеро. 

За повідомленням ЗМІ, на початку вересня з Армянська вивезли близько 4 тис. дітей і підлітків: їх відправили до дитячих оздоровчих таборів, а у місті оголосили двотижневі шкільні канікули.

Як заявив глава адміністрації Армянська Василь Теліженко, оперативний штаб НС вирішив продовжити канікули на тиждень.

"Ми відправляємо дітей, які не встигли виїхати або звідкись повернулися, знову до дитячих оздоровчих закладів. Проводиться робота в цьому плані, щоб відправити всіх, хто залишився", - повідомив Теліженко.

Викид невідомої речовини в Армянську стався наприкінці серпня: через викид утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

8 вересня у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявили, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, потреби в евакуації населення немає

У відомстві зауважили, що з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей близько 2 тисяч осіб відправлять до Скадовська.

У Держприкордонслужбі  повідомили, що після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.

Українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, "навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...