Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Луценко заявив про відсутність результатів у роботі НАБУ

Понеділок, 24 вересня 2018, 02:36
Луценко заявив про відсутність результатів у роботі НАБУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про відсутність результатів в роботі Національного антикорупційного бюро (НАБУ), а конфлікт між Бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою назвав "безглуздим".

Про це він сказав ввечері 23 вересня у інтерв'ю "ТСН.Тиждень".

"Усіх пообзивати корупціонерами, негідниками, які хочуть зла всій країні - це дуже легко, але це дорога в нікуди. Це дорога в нікуди, якою, на жаль, наполегливо йде керівництво НАБУ.

Так, я розумію, що після цього інтерв'ю маса борців з корупцією, які живуть за рахунок іноземних грантів, скажуть, що я знову дискредитую НАБУ. Я просто цитую, що у них немає результатів. Їх не існує", - підкреслив Луценко.

За словами генпрокурора, Ситник повинен або попросити допомоги у закордонних або українських фахівців, або визнати, що це не в його можливості.

"Якщо справа дійсно персонально у Ситнику, значить, треба цю проблему вирішувати. Якщо питання є, скажімо, до законності функціонування механізму, напевно, треба поправити. Але далі вдавати, що все добре, вже неможливо", - сказав глава ГПУ.

Крім цього, Луценко заявив, що єдиний метод оцінити роботу Ситника на посаді глави НАБУ - провести відкритий аудит роботи двох структур (НАБУ і САП).

Раніше Луценко повідомив, що підозру директору НАБУ Артему Ситнику у справі щодо можливого розголошення даних буде оголошено після відповіді мобільного оператора щодо інформації з телефонів журналістів.

Як повідомлялося, 4 вересня "Радіо Свобода" висловило обурення ухвалою суду, який дав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.

Група депутатів звернулася до генпрокурора з проханням про невідкладний прийом через це рішення суду.

Генпрокурор Юрій Луценко пояснив необхідність доступу до телефону журналістки програми "Схеми" Наталії Седлецької тим, що вона відмовилась надавати певну інформацію у справі про розголошення таємниці слідства.

Згодом стало відомо, що, крім інформації з телефону Седлецької, суд дав доступ ГПУ до інформації з телефонів іншої журналістки Христини Бердинських та ще однієї людини, яка не є публічною.

Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства на підставі опублікованого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження щодо директора НАБУ було відкрите за зверненням депутатки від "Народного фронту" Олени Масоріної та цивільної дружини у минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

За даними слідства, розмова Ситника з низкою українських журналістів не під запис відбулася в Києві у травні 2017 року. Керівник НАБУ відкидає звинувачення, що під час неформального спілкування порушив законодавство.

У середу, 19 вересня, біля будівлі САП стався конфлікт між представниками НАБУ і САП.  Холодницький вважає, що НАБУ намагалися встановити прослуховування в його кабінеті, в НАБУ це заперечують.

Читайте також: "Жучки" у сейфі. Чому Ситник і Холодницький знову посварилися" та "Які справи "шиють" Ситнику в ГПУ"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:14
Банки Вірменії припинять прийом карток російської платіжної системи "Мір"
09:11
Їдь так, щоб куля не наздогнала. Як гонщиця Галина Алмазова намагалася обігнати смерть на передовій
08:59
У Бундестазі посилюється скандал довкола витоку деталей із зустрічі про Taurus для України
08:24
фото Росіяни вночі вдарили по Селидовому: 4 поранених
08:14
ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб
08:10
ЄС та Швейцарія розпочали процес для поглиблення відносин
07:58
Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб
07:28
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
06:28
Глава Пентагона переконуватиме на "Рамштайні" союзників у відданості США Україні – Reuters
05:14
Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW
Усі новини...